De barfota strandpromenaderna i badbyxor med dopp före och efter kommer snart att ersättas av väl påpälsade promenader längs stranden i Höllviken. Vi får se om det är lika uppiggande. Det blir däremot säkert hett kaffe – men utan dopp – både före och efter promenaden.

Vi är nu så vana vid värmen att vi normalt inte reflekterar över att det är osedvanligt varmt utomhus med undantag av när vi går ut från butiker med luftkonditionering. Det kan då kännas som att gå in i en vägg eller våtvarmt omslag. (Vi har haft samma upplevelse i Kalifornien, Australien och på andra håll.) Det blir förmodligen omvänt när vi kommer till Höllviken. När vi går in på Konsum, ICA eller stiger på bussen kommer en fuktig värme av vått ylle att slå emot oss och när vi går ut blir det kallt och blåsigt?

Vi är inte bara flexibla och anpassningsbara – vi är också saktmodiga.

Ett flitigt körande med vår saraeng har denna gång vare sig inneburit ”trafikböter” (bidrag till polisens fester) eller olyckor. Vår sista planerade utfärd med båt för att få snorkla blev snöpligt inställd; inte på grund av dåligt väder utan för att ”kaptenen” plötsligt slutat? Lite förargligt men vi kompenserade oss med ytterligare en solig dag på stranden och med furstlig kvällsmat bestående av rikligt med krabbklor och lättgrillade kammusslor. Visserligen inget dåligt alternativ även om det goda inte ska vara det bästas fiende. Arbetsvillkoren för de inhemska ”kaptenerna” behöver förmodligen omförhandlas?

Efter dagens sista salta dopp och en avslutning med en perfekt grillad tonfisk med en lagom kryddig wasabisås är det strax dags att packa det sista och sätta klockan på ringning klockan 4 på morgonen! Och inte lär det vara vår i sikte i Höllviken.