Häromdagen kom det en åskknall och därefter ett rejält regn. Äntligen fick vädergubbarnas algoritmer ett rätt. Eftersom vi fått bra med sol dagarna innan hade vi planerat en liten utflykt med vår saraeng för att utforska några fiskebyar. Det blev en fiskehamn innan regnet kom. Vi tog sedan skydd på en jättelik men öde fiskrestaurang för lunch. Lätt grilla bläckfisk för mig och räkor till Akki gjorde att det blev en lyckad utfärd. Något lite uppfriskande blev det i luften.

Annars fortsätter solen att skina. Lite pålandsvind har börjat medföra rejäla vågor som bryts en bit innan stranden. Akki är lite ängslig eftersom hon har svårt att kontrollera balansen när vågorna bryter och det är lite ojämnt på botten. Med mitt lätta stöd går det bra även om hon får vatten i öronen och vågor i håret. Själv njuter jag i fulla drag eftersom det ger mig möjlighet att crawlsurfa på vågkammarna. Det gäller att ha lite tålamod och invänta rätt våg – en härlig känsla när jag prickar rätt. Då gör det inget att sanden emellanåt fastnar mellan skinkorna.

Idag har vi också firat Vincents tremånaders dag med ett besök på en för oss ny fiskkrog. Det blev tempurarätter – räkor för Akki och bläckfisk för mig. Vi njöt och tänkte på Vincent och inte minst det stora flyttlasset som imorgon ska från Sumpan till Linköping. Vi håller tummarna.

Badbyxorna börjar bli slitna, tandkrämen är på upphällningen liksom mina nikotinpiller och för den delen även vällevnadsmedikamenterna. Det brukar innebära att det snart nog börjar bli dags för de sista besöken på våra favoritstränder och favoritkrogar. Akki har också börjat hårdträningen med sitt sjukgymnastikprogram inför den förestående höftledsoperationen. Tack vare omfattande myggsprayande och, myggoljande har Akki i huvudsak lyckats hålla myggorna stången.