I morse gav vi oss iväg i vårt fordon på en lång utfärd till Klaeng, drygt 20 kilometerkörning dit. Det krävdes ett par pauser – en för att förstärka kassan och ett “turistbesök” på en plantskola för bougainvillea – innan vi kom till centralorten Klaeng. vårt ärende var att köpa ett par nya sandaler till mig. De köpte för ett år sedan börjar bli slitna. Vi hittade nästan omedelbart “vår” skomakare – en gammal sliten man men med utmärkt hantverksskicklighet. Han hade fortfarande samma modell som jag trivs utmärkt med. Eftersom jag var mycket nöjd med kvaliteten blev det ett nytt par. Det blev dessutom ytterligare ett par promenadskor för vår och höst eftersom jag hade spenderbyxorna på mig.

Eftersom det var lunchtid och vi hade en påfrestande återfärd bestämde vi oss för en tidig lunch. Efter en del sökande hittade vi en “kinakrog” modell McDonalds – fräsch och med beställningslistor på borden. Dessa var dock enbart på thai så vi behövde kolla grytorna. På näst intill obegriplig engelska fick Akki klart för sig att de var kryddstarka. Hon önskade därför någon mindre kryddstark kycklingrätt. Det fick vi också – men det blev för magstarkt för Akki. Själv åt jag med god aptit det som visade sig vara visserligen lite kladdigt men välsmakande hönsfötter. i och för sig påminde det inte särskilt mycket om de kalla inkokta grisfötter vi ofta åt till lördagslunch hemma och som vi kallade “nattatattar”. Nu har har jag även njutit av “tupptår” – för att fortsätta allitterationstraditionen.

P.S. Jag fick dubbelportion efter Akki hellre än gärna avstod från sin.