Vi har nu lagt jetlagen bakom oss. Häromdagen hittade vi äntligen en ny frisör till mig som för ca 20 spänn tog sig an min kalufs. Det var välbehövligt. Akki var nöjd med klippningen och då är jag också nöjd även om jag menade att frisören gott kunde klippt lite till. Det får snart bli ett nytt besök. Vi har idag gjort en utfärd till det kvinnliga korgbindarkollektivet som Akki stöttat med en del inköp. Vi har också lämnat in den första omgången tvätt.

När vi återvände från kvinnokollektivet körde vi förbi ett gym – in the middle of nowhere. Med tanke på att det är 32-33 grader i skuggan – och gymmet tycks sakna inte bara AC utan även skugga – är det kanske inte så förvånande att det var minst sagt glest besökt. Vi avstod också från att prova tortyrredskapen.

Meteorologerna har de senaste dagarna förutspått regn. Det har vi ännu inte sett något av. Enligt väderprognoserna ska det också bli regn de kommande dagarna. Vi får se hur det blir med den saken? Vi fortsätter vårt loja liv vid stränderna och börjar få lite färg på våra tidigare så bleka kroppar. Vi hinner också läsa en hel del Akki i första hand ny litteratur och jag gamla svenska klassiker; just nu Harry Matrinsson ”Vägen till Klockrike” och ”Kap Farväl”.

Vi äter sunt ofta en ananas- och papayasallad eller wokade grönsaker till lunch och någon thailändsk räk- eller curryrätt på kvällen. Snart är hålen i livremmen slut? Dags att skaffa byxhängslen?