22/6, 5/11 och 21/11; Guldbröllop, MFF-guld men framför allt GULDKLIMPEN 48 cm och 2,94 kg – även om en lyckligt upphetsad nybliven pappa Jens meddelade 2940 kg – kom till världen 00:26 idag i Linköping. Än en gång har vi blivit Farmor och Farfar – om än någon vecka tidigare än förväntat. Men åtminstone Farfar var också bra på tjuvstarter. Det var ibland hans enda chans att hålla sig framme.

De senaste dagarna har Akki och jag inte varit många meter från våra telefoner. Varje pling och blinkning har kontrollerats mer nogsamt än om det gällt en avgörande match för ”di Himmelsblå”. Som för MFF var det hårt och tålamodsprövande arbete för i första hand Shasha men även Jens som resulterade i en Guldklimp.

Nu struntar världen i Donald Trumps senaste dumheter, Theresa Mays utspel om Brexit eller hur Angela Merkel tänker lösa regeringsbildningen i Tyskland – världen väntar med otålig spänning på vilket/vilka namn Guldklimpen kan tänkas få. ”Arbetsnamnet” har varit Bosse (efter den tvåfaldige vinnaren av Guldbollen 1965 och 1973). Kanske ägnar de nu lyckliga föräldrarna de kommande veckorna åt att utröna Guldklimpens blivande karaktär och vara på spaning i släktträden på spaning efter namn som kan vara lämpliga. Vi får ge oss till tåls. Läsare av farfars blogg kommer att hållas uppdaterade.