Rabarberna och gurkorna är på upphällningen men vindruvor, fikon och inte minst tomaterna skördas och vi njuter dagligen – dock inte av MFF:s mer än mediokra spel. Förlust mot bottenlaget Eskilstuna och en tveksam mach i Svenska cupen mot div II-laget (egentligen div IV) Trollhättan. Två steg tillbaka och ett fram.

Akkis konvalescens går framåt. Hon har nu börjat ha audienser av vänner som kommer med körsbärspajer eller frukostfrallor som stöd och uppmuntran. Det är en bra avkoppling mellan sjukgymnastik, allt längre promenader och vila. Hon är nu så pass återställd att hon idag gjort ett besök på vävstugan med transporthjälp av sin privatchaufför som erhåller nödvändiga instruktioner om hur hennes bil ska framföras. Imorgon ska ”stygnen” efter operationssåret tas på vårdcentralen här i Höllviken. Eftersom Akkis tålamod inte är hennes bästa gren blir det ibland lite bakslag med mer vila än tänkt. Två steg fram och ett tillbaka.

Morgonpromenaderna längs stränderna här i Höllviken kommer väl de kommande dagarna inte bli lika ensamma som vanligt. Det blir väl många ”sherlockar” som kommer att spana efter fler ilandflutna likdelar? Säg inte att vi är likgiltiga i Höllviken.

Det gick värre till i Paris för 445 år sedan. Då inträffade bartolomeinatten då hugenotterna utsattes för en massaker. Själv tar jag det lite lugnare och skördar malörten som förberedelse inför den kommande surströmmingsfesten. Det blir säkert en fest utan kryckor.
P.S. Grattis till Östersund som gått vidare till Europa League!