I god tid hade vi planerat vårens och sommarens aktiviteter allt från 1:a maj gängets samling i Höllviken, guldbröllopsfirandet, uthyrning av Lilla huset under Horse Show, MFF-matcher, Olas sommarfest osv. Inte ens Akkis numera inbokade operation ruckade på planeringen. I lagom la vi också in en annons på Blocket. Häromdagen när en intressent hörde av sig upptäckte vi till vår förskräckelse att Falsterbo Horse Show inte alls startar idag – som vi hade fått för oss – utan först nästa vecka! Och då har vi sedan länge inplanerat högprioriterat besök av Jens och Shasha. Pinsamt. Minst sagt.

Det sägs att vi lär så länge vi lever. Avlärandet tycks emellertid tillta? Tidigare när vi var yrkesverksamma dubbelkollade (minst) vi alltid schema och bokningar. Vi inbillade oss att vi kunde det – men tydligen inte. Nu har vi kanske lärt läxan?

Det har nu blåst rejält de senaste dagarna och i natt har det börjat regna rejält och det ska tydligen inte bli uppehåll förrän allsvenskan gör omstart imorgon eftermiddag. Om meteorologerna har fel blir det regnkläder på matchen eftersom Olas dyra årskort inte är under tak! Det goda regnet har med sig – utöver att det behövs vattnas mindre – är att det blir mycket tid över för läsning. Det finns inget dåligt väder – det finns alltid läsväder inomhus.

Men Shashas födelsedag idag glömde vi inte – även om hon helst velat undvara Akkis och min födelsedagssång för henne i morse.