Igår cyklade jag in Akkis elcykel till Malmö för översyn. Det tog lite mer än en timme – även om det var kraftig motvind. Eftersom Akki idag skulle på trädgårdsmässa i Slottsparken och elcykelen kunde hämtas efter service och det var hyggligt väder tyckte jag det var ok att åka med Akki till Malmö för att cykla hem apparaten. Det fungerade utmärkt tills jag passerat IKEA och var på väg mot Västra Klagstorp. Då började styrkortet till eldriften att lägga av. Det gjorde inte vinden – som dessutom hade vänt riktning 180 grader. Jag befann mig då i det beslutsläget – skulle jag fortsätta till Höllviken och hoppas att det var ett tillfälligt fel på styrkortet eller återvända till verkstaden. Jag valde fel. Motvinden tilltog, styrkort och elmotor vägrade fungera och i stället för en timmes behaglig cykling i det sydvästskånska landskapet blev det två timmar på ettans växel. Morgondagens strandpromenad blir inställd – träningsvärken kommer redan smygande.

Akki och jag har fått trösta oss med att MFF kan gå på ”semester” i elva dagar med fyra poängs ledning i allsvenskan även om det som vanligt satt hårt inne med segern – men framför allt kom ett dussin (13 stycken!) ostron som en belöning för två rejäla spinningrundor.