Vårtecknen hopar sig. Ginsten börjar lysa försiktigt gul, vattnet från den egna brunnen är lyckligt inkopplat, utomhustorkstället uppfällt och allsvenskan har drog igång i går. Väckarklockan stod på ringning klockan halv sex på morgonen för avfärd från Malmö till Götet tillsammans med Ola. Det vill till att man är Blådåre för att numera utsätta sig för denna typ av påfrestningar, som var ett vardagligt inslag på 1970- och 80-talen när arbete var en förklaring till det tidiga uppstigandet.. En snabb kopp kaffe och en snabb avskedspuss på den 51-åriga förlovningsdagen till en sovande hustru innan det blev cykelfärd till buss 100. I det svaga gryningsljuset sjöng fåglarna som galningar. Ytterligare ett vårtecken?

Jag har sällan behövt uppleva en lördagsmorgon på Malmö C vid sjutiden – däremot många vardagsmorgnar. Denna lördagsmorgon var Centralen full av folk; dock inte det vanliga pärmbärargänget som ses på vardagsmorgnar. Det var fullt med Blådårar som huvudsak sömndruckna trotsade den arla lördagsmorgonen.

Bussfärden – som utgick från Centralen – till Göteborg gav inte något tillfälle till mer sömn. När bussen vid tiotiden for genom Halland låg dimman tät som vid Lützen 1632 och det verkade omöjligt att sikta motståndaren. Stämningen i bussen var trots dimman hysteriskt uppskruvad – hos en del med god hjälp av Jägermeister, Skåne och andra destillerade drycker. Det värmde dem även om några missade själva matchen? Själv nöjde jag mig med att under matchen hålla värmen med Loffs ”urväxta” naturuniform, som jag ärvt.Den värmen behövdes gott, eftersom en MFF:s spel mot Göteborg inte värmde särskilt. Det återstår ännu mycket att bevisa för ”Di himmelsblå”. Oavgjort med många tveksamma långbollar innebär fortsatt mycket träning, Hemfärden var ganska avslagen.

Idag har jag för – femtielfte gången återigen fått igång hydroforen efter dess ide i vinter. Ett säkert vårtecken. Jag blir fortfarande lika häpet förvånad över min händighet. Kanske skulle jag satsat på att bli rörmokare i stället för demokratimokare? Dessutom har torkvindan blivit uppfälld så att nytvättade lakan och servetter energibesparande kan lufttorka utomhus. Dessutom har snöskyffeln bytt plats med gräsklipparen. Det är också vårtecken.

Imorgon kväll är det dags för Monday Night Big Band på Malmö Live – dock med mässfall. Den utlovade kvinnliga danska trummisen har brutit ena armen! Det har dock utlovats att det ska bli fullgod ersättning.