Det är inte ofta jag blir avundsjuk på mina barn och barnbarn. Jag trodde verkligen inte att det skulle ske i värmen, solen och de salta baden i Thailand. Men ägna en stund åt http://nybo.eklundh.net/#!album-89 så framgår det varför.

Akki och jag får njuta av våra fruktstunder. Jag kommer att tänka på den gamla historien om grabben som kom till frukthandlaren och ville ha ”för 25 öre blandad frukt – men inte för många meloner!” Historien är givetvis äldre än när 25-öringarna försvann. Men detta och en del grönsaker inhandlades häromdagen för ungefär en svensk femtiolapp. Frukthandlaren valde egenhändigt ut frukterna och markerade vilka som borde ätas idag, vilka imorgon och vilka som kunde sparas ytterligare en dag. Han är något dyrare än de vanliga marknaderna där vi r hänvisade till vårt eget omdöme.

I natt kom det första rejäla regnet. Det paddrade ordentligt på taket. Akki gick ut för att kolla. Det var en vägg av vatten som strömmade ner. Det har blivit något svalare. Det är bara 27 grader nu halv tio på kvällen. Vi står ut.

Efter två dagars uppehåll har strandpromenaderna kunnat återupptas. Det har de senaste dagarna varit extremt högvatten med rejäla dyningar ända upp till den snåriga växtligheten på stranden. Dagen avslutades med en god middag. Jag åt grillad tonfisk och Akki ångkokt och välkryddad seabass.

Vi har det bra.