Året som gått har bjudit på såväl dåliga som goda nyheter; Brexit, valet av Trump till USA:s näste president, den minskande tryck- och yttrandefriheten i Polen, Ungern, Ryssland, Turkiet för att bara nämna våra närmaste länder och Sverige som håller på att utvecklas till ett ”gated-community” med vår alltmer cyniska flyktingpolitik. Att ”di Blåe” blev utslagna ur Svenska cupen av BoIS var också osedvanligt trist.

De goda nyheterna är – att trots att för några av våra nära vänner har drabbats av allvarliga sjukdomar – att de flesta vara på bättringsvägen. Reservdelar och genvägar är till hjälp. Vi önskar alla ett friskare 2017!

Till de goda nyheterna hör också att Fredrik tog studenten och att Johanna blev konfirmerad. Ingen av nyheterna slog ned som en bomb.

Efter nio år som god man för ensamkommande flyktingbarn har jag nu avvecklat mitt engagemang. ”Mina” barn är inte barn längre utan unga vuxna som på olika sätt gör nytta i det svenska samhället. Sverige behöver dem och andra en lång tid framöver. Bara för att jag inte är en god man längre hoppas jag att jag inte bir alltför ond?

Akki och jag hankar oss fram; Akki med vävning, silversmide och god hand med matlagningen, jag själv med städning, strykning av tvätt, klippning och räfsning av gräsmattan och husmålning. (Snöskottningen undslipper jag åtminstone i år eftersom vi är klimatflyktingar.) Vi har också varit tillräckligt friska för att kunna delta i sedvanliga fester, gå på ett antal konserter och läsa ett antal bra böcker. Det planerar vi att göra även 2017.

Sist men inte minst har vi glatt oss åt först den minskade huliganismen och bengalbrännandet på MFF:s hemmamatcher och sedan åt att det till slut blev SM-guld.

Oms ex timmar börjar nyårsfirandet på stranden och då är det till slut dags att önska alla hängivna läsare av Farfars blogg ett riktigt friskt och bra 2017!