Lillejulafton försvann plötsligt strömmen på morgonen. Nåväl vi hade fått vår frukost med kaffe och ägg – men vi kunde inte läsa färdigt tidningen. Det brukar ibland vara kortare strömavbrott så ingen stor sak av det. Vi tillbringade dagen på stranden. När vi kom hem vid fyratiden för vårt eftermiddagskaffe blev vi mer bekymrade. -det fanns fortfarande ingen el. Det visade sig att elbolaget fått för sig att byta elstolpar. Men thailändarna visste ju inte att det var Lillejulafton? Strömmen kom tillbaka klockan fem. Så det blev både eftermiddagskaffe och kvällsmat.

Några dagar senare slutade plötsligt nätet att fungera. Världen var avskuren från oss. Vi saknade inte världen särskilt mycket. Det påstods att det var något kabelbrott på någon ledning till Europa? Ett dygn senare kunde dock omvärlden åter tränga sig på.

Igår när vi skulle parkera salengen bakom matstället vid stranden blev vi anvisade en plats med massor av sand. Jag körde givetvis fast i den lösa sanden. En ung grabb i personalen som anvisade platsen försökte hjälpa till. Inte hjälpte det. Vi slirade än mer i sanden. För att minska tyngden hoppade jag av. Plötsligt blev salengen helt ostyrbar. Istället för att försiktigt köra rakt fram, svängde den kraftigt och körde över en moppe som stod parkerad intill. Jag hängde som en vante efter vår saleng och burkslaven undrade upprört vad jag höll på med. Den unge grabben var mest förvånad.

I princip slutade det med att jag fick ett rejält skrapsår på höger knä och blev bra omhändertagen. Skadorna på moppen kostade lite drygt 250 kronor. Grabben som försökt hjälpa oss togs till sjukhus, röntgades och fick omvårdnad och medikamenter för sin stortå som kommit i kläm. Det blev ytterligare 200 kronor.

Idag när vi behövde ”storhandla” i närmsta by var det plötsligt poliskontroll. De kontrollerade körkort på alla utländska salengförare. Vi var förvarnade att vi inte skulle ha svenskt körkort på oss. Om vi visade det skulle det kosta 275 kronor. Eftersom jag inte hade något körkort kostade det bara 200 kronor? Vi var många svenskar som stod i kö och såg slantarna stoppas ner i en papplåda. Det blir säkert en trevlig nyårsafton för polisen.