Så har även katten övergett mig. Carina hämtade henne i eftermiddags. Jag får trösta mig med att vattna blommorna och se den andra kallan blomma, den som vi nästan hade gett upp hoppet om.

Jag följde dock med katten och Carina till Malmö eftersom jag ville se filmen om en av min ungdoms idoler – Jesse Owens. Filmen var minst lika mycket om rasismen i USA och det otäcka spelet bakom kulisserna inför och under nazisternas Berlinolympiad som om Owens träning och tävlingar. Den är sevärd och ett viktigt tidsdokument – även om filmen inte visade att Hitler till slut nedlät sig/tvingades av omständigheterna till att gratulera Owens.

Imorgon är det dags för Ystads jazzfestival tillsammans med två damer. Det gäller att passa på – nu när katten är borta. Men först måste blommorna vattnas innan Ingrid och hennes väninna plockar upp mig.