Igår firade Akki och jag bröllopsdag med att misslyckas med att slutföra projektet med att hänga upp hängrännorna på baksidan av Lilla huset. Trots upprepade kollar på anvisningar och filmer på nätet blev vi inte klokare på hur avsluten skulle monteras.

Dessbättre hade Ingrid och Anders bjudit oss och Bibi och Jan till Skanör. De kom ihåg Jans födelsedag men ”missat” vår bröllopsdag. Det reparerades mer än väl av de välmatade kräftorna och snapsarna som serverades. Bibis jordgubbstårta var en perfekt avslutning innan det var dags för fotbollslandslagets och Zlatans Svexit från fotbolls-EM. Delvis kompenserades det av att Islands lag helt otippat gick vidare till åttondelsfinal med Lars Lagerbäck som isländsk folkhjälte i ledningen. Det blir till att komplettera Eddan. Ingrid var pigg och på hugget hela kvällen liksom Anders fram till att matchen började på tv.

Det blev till att idag ta nya nappatag med hängrännans slutstycken. Med hjälp av personalen på byggfirman kunde vi till slut lösa problemet. Hängrännan är nu på plats. Gräsmattan har legat för fäfot de senaste två veckorna sorgligt försummad pga målningsarbete. Nu är den klippt och snyggt hopräfsad. Det var i grevens tid att hängrännan kom upp och att gräsmattan fick efterlängtad tillsyn. För en stund sedan började nämligen ett praktfullt åskregn. Det ska bli intressant att se hur hängrännan klarat hällregnet. Det var efterlängtat av gräsmattan.

Imorgon är det midsommarafton med sedvanlig salt sill, egna nypotatis, jordgubbar och kunskap om britterna fortfarande vill vara en del av EU – eller om det blir Brexit.