Malmöflickorna har haft sin traditionsenliga våravslutning på Malmö stadsteater; ja jag vet att det numera heter Malmö opera men det skiter jag i. Johanna var med i flera nummer och var inte oväntat felfri. Snart är hon i Zlatanklass med att hantera bollar. Förmodligen är hon bättre redan -Zlatan behöver ju bara bekymra sig om en – även om det är några andra som också vill ha bollen; det bekymret har inte Johanna! (Tyvärr blev mina bilder från uppvisningen inte särskilt bra – så jag väntar på bidrag!)

Minst lika viktigt sedan senast är att Fredrik – inte helt oväntat – tagit studenten. Men det visste han om flera dagar i förväg. Värre var det för hans Farfar. Vi var fyra i gruppen som blev förhörda under ledning av professorer och docenter från Lunds universitet. Två blev underkända i studentexamen! De var så nervösa och stressade att de inte en gång kunde peka på visaren på amperemetern. Men betyg beslutades av läraren. Godkänd för studentexamen av censorerna. De blev godkända i alla ämnen – men underkända i studentexamen. (Men ett halvår senare via hjälp av rektor Hemmingsson och överklagande till Regeringen erhöll de sin examen eftersom de var godkända i alla ämne! Detta lär oss betydelsen av gedigna insikter i förvaltningsrätt.) Freddes – och hans klasskamraters – glädje när de slutade skolan och avlade det som en gång i tiden kallades mogenhetsexamen gick inte ta miste på! Fredde fick dessutom bra betyg visade det efter några dagar. En mycket lyckad fest på Nybogatan blev pricken över i:et.

Igår firades Islands nationaldag på sedvanligt sätt i Dalby -god mat och trevliga vänner. Och idag har Akki och jag firat att Lilla huset är färdigmålat. Sexton liter färg har gått åt. Vi är trötta och nöjda. Dessutom har vi påbörjat ett litet staket för att dölja/ slippa insyn från grannar. Det ska i morgon slutföras med enepinnar från 1950-talet och Klockarestisgens begynnelse.

Vi slutar inte att förundras! Kooperationen var en gång i tiden en av arbetarrörelsens många grenar. Igår kunde vi på det nya Coop i Höllviken provsmaka holländska och franska ostron. Vi provsmakade och valde de holländska – som vi belönade oss med efter väl utfört måleriarbete. Vad månde bliva av arbetarrörelsen?