Maskrosjakt, gräsklippning och nedgrävning av elkablar. Vem behöver gå på gym? Jag får träning, frisk luft och träningsvärk ändå. Dessutom spar jag pengar – men berövar någon annan arbete och inkomst.

Nog finns det mål och mening i vår färd –
men det är vägen, som är mödan värd.
(K Boye)

Och inte ger jag en spänn till någon tiggare heller. Jag vill inte förnedra vare sig någon annan eller mig själv. Det är illa nog att jag behöver visa pass – inte bara en gång utan två gånger – när jag tar tåget från Kastrup till Malmö. Den mer än halvsekel gamla passfriheten mellan de nordiska länderna ”is a dead parrot”! Verkligheten börjar dessvärre likna mitt anarkistiska Monty Pyton Show. Det ser jag framemot. Men innan dess Monday Night Big Band på Malmö Live. Malmö LIVE? Malmö laijv? Vad är det för fel med Nya Konserthuset?