Dagarna går fort här i Cannes. Vi har firat och gjort utflykter. Första dagen sov vi länge. Den 1:e april besökte vi konstnärsgettot Mougins. Det blev onödigt strapatsrikt eftersom vi precis missade bussen som går en gång i timmen. Istället gick vi i uppförsbacke hela vägen i en timme. Det gjorde nytta för aptiten. Men njöt även av konst. vi hittade några spännande tavlor – men avstod från köp. Vi tog buss hela vägen hem! Det blev rikligt med strapatser men var mödan värt.

Det är lätt att anpassa sig till det mondäna livet här I Cannes. När vi kom för några dagar sedan var platanerna utanför balkongen bara kala grenar och kvistar. Igår syntes de första gröna skotten och idag har nästan alla grenar blad som håller på att växa ut. Det blir skön skugga till sommaren. Vi har hittat en utmärkt vietnamesisk krog i närheten Printempes. Jag åt en utmärkt kycklingsoppa med en mjuk currysmak.

Häromdagen blev det ett besök i Nice som är en väl så trevlig stad som Cannes framför allt med mindre mondäna och exklusiva butiker. Ett vacker ganska smakfullt restaurerat renässanstorg var värt den dryga men billiga bussresan. Inte förrän vi kom hem insåg vi att PSG spelade match mot Nice – i Nice. Den informationen hade vi missat. Vi fick i stället glädja oss åt att MFF återigen slog Norrköping.

Cannesborna avstår – precis som vi – från bad. Det lär var 14 grader i vattnet. Så även om solen har tittat fram och värmde i söndags blev det bara lite solbadande på stranden och god musselsoppa på krogen.

Idag har vi besökt Foundation Maeght och St Paul. Det är visserligen bara 500 m från busshållplatsen till museets entré – men i princip rakt upp för berget. Det är mer än mödan värt. Miro och Braque i all ära – men Giacometti skulpturerna är genialt placerade i den avskalade arkitektoniska miljön. Utsikten är storslagen. 500 meter i nedförsbacke slet på knänan – men där fanns en hygglig krog som räddning. Det behövdes innan en inte alltför slitsam promenad till St Paul. Ett nytt och lite mer exklusivt konstnärsgetto – men intressant konst. Inte minst en belgisk kvinnlig konstnär – van Gothem (möjligen Gotham?). Ett gäng äldre boulespelare höll på när vi kom och när vi lämnade.

I morgon är sista dagen på förlovningsutflykten. Vi hoppas att solen inte då ska lysa med sin frånvaro så att det kan bli en avkopplande dag vid Medelhavet.