För ett halvt sekel sedan trodde våBäst-före-datum passerat? Inget skämt!

För ett halvt sekel sedan trodde våra vänner som slog upp sydsvenskan på morgonen att de utsatts för ett aprilskämt. De läste att Akki och jag var förlovade. Det trodde de inte på? Vi lyckades i vårt uppsåt. Alla var inte lika övertygade som Akki och jag att förlovningen skulle hålla. Sedan är det möjligen ett juridiskt eller semantiskt problem om manfortfarande är förlovad när man gifter sig. Ersätts då förlovningen, som är ett löfte om giftermål av giftermålet? Eller är man fortfarande förlovad?

Hur som helst är väl bäst-före-datum på förlovningen passerad? Men inte allt blir bättre med åren. Mycket – allt för mycket – får allt kortare hållbarhetstid och alltför korta bäst-före-datum. Annat som kvalitetsviner, whisky mognar och semiantik skandinavisk design får patina. Patina har vi definitivt fått och vi inbillar oss gärna att vi även mognat. Somliga anser säkert att vi är övermogna. Förhoppningsvis är vi inte skämda.

I maj för femtio år sedan – flög vi också från Kastrup till Nice, tog bussen till Cannes där vi spenderade en halv dag innan det var dags att äntra båten som tog oss till USA. Men det är en annan historia. Den svartvita bilden illustrerar dåtidens fotboja – som inte försvann i Medelhavet. Den andra att livet inte farit alltför hårt fram.

ra vänner som slog upp sydsvenskan på morgonen att de utsatts för ett aprilskämt. De läste att Akki och jag var förlovade. Det trodde de inte på? Vi lyckades i vårt uppsåt. Alla var inte lika övertygade som Akki och jag att förlovningen skulle hålla. Sedan är det möjligen ett juridiskt eller semantiskt problem om manfortfarande är förlovad när man gifter sig. Ersätts då förlovningen, som är ett löfte om giftermål av giftermålet? Eller är man fortfarande förlovad?

Hur som helst är väl bäst-före-datum på förlovningen passerad? Men inte allt blir bättre med åren. Mycket – allt för mycket – får allt kortare hållbarhetstid och alltför korta bäst-före-datum. Annat som kvalitetsviner, whisky mognar och semiantik skandinavisk design får patina. Patina har vi definitivt fått och vi inbillar oss gärna att vi även mognat. Somliga anser säkert att vi är övermogna. Förhoppningsvis är vi inte skämda.

I maj för femtio år sedan – flög vi också från Kastrup till Nice, tog bussen till Cannes där vi spenderade en halv dag innan det var dags att äntra båten som tog oss till USA. Men det är en annan historia. Den svartvita bilden illustrerar dåtidens fotboja – som inte försvann i Medelhavet! Den andra att livet farit vida ring.