Långfredagsförmiddagen ägnades efter den kulna strandpromenaden till att koppla in hydroforen – ett säkert vårtecken. Som vanligt till vår förvåning gick den igång. Nu har vi närproducerat – äggologiskt? – vatten när vi vattnar gräsmattan. För en dryg vecka sedan fick den järnsulfat där mossan håller på att ta över – rododendron och i sinom tid tomater och andra grönsaker kan också njuta av det närproducerade. Eftersom det föll ett stilla duggregn passade Akki på gödsla med NPK på gräsmattan. Nu blir det snart dags att ta fram gräsklipparen också. Då gäller att stressa hem från work-outen på gymmet så man hinner jobba ute. Det gäller att inte bli hängig – det är annars lätt hänt till påsk med tanke på vad som hände med anledning av påskfirandet.

Nästan all familjen Eklundhs äggoister – sumpaborna saknas – samlas i Höllviken på Påskafton för att avnjuta ägglunch med sill, snaps och lite övrigt. Därefter blir det lite aktiviteter för Ola för att undvika att få in eländet Windows 10 i den stationära datorn. Efter ett lagom arbetspass är det sedan dags för påsklammet, påsktårta och så småningom kolesterolchocken äggedosis. Vi kommer säkert också att hinna med något sällskapsspel som Pitcunary eller Rappakalja.

Dagen efter – Påskdagen – blir det tidig gemensam frukost. Akki ska iväg på sin silverkurs och möjligen ska Johanna iväg på högmässa, som krävs för att hon ska kunna bli konfirmerad i sommar. På kvällen är vi dessbättre bortbjudna på middag. Det blir säkert trevligt och inte minst lämpligt eftersom Annandag Påsk då kan ägnas åt packning inför avresan till Cannes dagen därpå.

Njut av påsken!