Äntligen har jag fått – nåja de var inte gratis – mina nya glasögon. De senaste veckorna har jag sett tillräckligt bra för att kunna köra bil och på långt håll utan glasögon. Ett litet brytningsfel har inte varit något avgörande problem. Ett stort problem blev det däremot att jag blev än mer ”översynt” dvs inte kunde läsa böcker, tidning eller se på nära håll utan läsglasögon. Det var ett elände – av och på med glasögon som jag inte alltid visste var jag hade. Nu är det som vanligt igen; på med glasögon på morgonen när jag stiger upp och av med dem på kvällen när jag släcker ljuset. Glasögonen är där de alltid har varit – på näsan. En ytterligare fördel är nu att jag utan risk kan ta av dem när jag cyklar i regn och fortfarande ha koll på trafiken.

I söndags var det fullt ös på Palladium när Harry Arnoldsällskapet firade 25års jubileum. Om det inte varit för medlemmarna i Roger Berg Big Band och de övriga artisterna hade det varit nästan bara pensionärer i lokalen. Något bättre var det – men inte mycket – i måndags när Monday Night Big Band äntligen återupptog sina måndagsaktiviteter på Malmö Live och Kanalscenen. Visst saknar jag Mattssons ölhalls intimitet och som varit väl inspelat och tillhållet under många år. Men vi satt utomordentligt komfortabelt och rymden i lokalen gjorde att musiken blev mindre ”kompakt” och fler nyanser kom fram. Det lovar gott för framtiden – även om det känts mer lovande om jag inte tillhört den yngre kvartilen i publiken.