Vi börjar bli gamla. Det har varit många jubileum. I söndags var det dags att fira att en gammal favorit fyllde 100 år – Svend Asmussen. Han firade sin 100 årsdag i Florida- vi nöja oss med att ta oss till ”konserthuset” i Vellinge för att fira tillsammans med Ulrik Neumans barn Ulla och Mikael och ung lovande jazzviolinist – Anders Frostin. Nostalgin stod som spön i backen och det svängde rejält. Ingrid och Anders hängde också med och vi hälsade på Kjell Tånnander som mindes oss väl – förmodligen mest för allt krattande i längdhoppsgropar och Jens insatser. Inte visste jag att den gamle olympiern från Helsingfors 1952 också var en swingfantast.

I onsdags var det examensspelning för några av Musikhögskolans jazzstudenter på Palladium. Det var inte bara gratis – det var dessutom många gamla jazzstandards som det svängde lagom om. Experimentella nymodigheter lyste dessbättre med sin frånvaro. Det finns hopp om ungdomen.

I torsdags gjorde Akki och jag vårt första pass på ”grymmet”. Vi var ensamma i lokalen när vi började vid halvtiotiden. Det var nog bra eftersom det rejält med tid att läsa instruktionerna för pinoredskapen. När vi en och en halv timme senare lämnade lokalen började det bli kö till aktiviteterna. Nu när vi är inlästa på instruktionerna blir det förmodligen mer träning och mindre vila på tisdag? På fredagen hade jag nästan ingen känning av träningsvärk men i morse vaknade jag med träningsvärk i magmusklerna! Jag måste ta det nätt med sit-ups.

Våren har drabbats av bakslag – för många sit-ups? Det är isigt i snålblåsten och det är därför bättra att sitta framför en varm skön sprakande brasan med en god bok t.ex. Ghoethes Valfrändskap från 1809. MFF klarade sig dessutom utmärkt utan min närvaro när de idag vann säkert över Sundsvall. Så även om inte våren återvänder till nästa helg så blir det att ta på sig vinterstället, ta sig till Gamla IP i Malmö och förhoppningsvis kunna värmas av bra spel. Men innan dess två träningspass för Akki och mig. Jag får väl ta det lugnt så jag inte får stressfrakturer eller blir övertränad?