Jag kom att tänka på den gamla historien om gumman som kom till högmässan. När klockaren gav henne en psalmbok lämnade hon tillbaka den med orden: ”Jag behöver den med grova ord!” Hon såg nämligen inte så bra på nära håll. Lite så känner jag mig just nu – inte för att jag behöver en psalmbok – när jag sitter framför datorskärmen. Texten jag skriver är med 22 punkter! Operatonen och bytet av ögonlins gick annars lika smärtfritt som för en tid sedan med höger öga. På lngt håll ser jag bra och det kommer att bli bättre, På nära håll kommer jag att ha problem ännu några veckor.

Dessutom fyller Jens många år idag. Det tar alltid Akki lika hårt; om han fyller många år hur många fyller då inte vi när det är så dags. Jens firar det med en omfattande hälsoundersökning för att kunna träna och leva bättre. Ikväll firar Akki och jag det med ett gott vin. Våra träningsmål är mer begränsade.