Sedan ett par dagar är julen slut – julmaten för längesedan och julgranen i söndags. Nu återstår bara att dammsuga barr till midsommar.Snön faller, smälter och faller igen och brasan brinner flera kvällar i veckan.

Så var det idag äntligen dags för kniven i ögat – men bara en laserkniv. Lite ögondroppar i höger öga med tio minuter emellan.Sedan in i operationsstolen, sprittvättning och bedömningsvätska i ögat. Sedan kom kirurgen och vi småpratade lite innan lokalbedövning verkade och jag fick en stor “handduk” över ansiktet. Sedan satte han igång. Jag hörde ett lätt surrande ljud när laserkniven satte igång. Jag kände och märkte inget när ögonlinsen plockades ut. Det kändes lite lätt obehagligt när den nya syntetiska linsen sattes in och plötsligt såg jag operationslampan igen. Jag upplevde att jag såg hela tiden – men förmodligen då med vänster öga.Och så var det klart – efter ca tio minuter. Till min besvikelse fick jag ingen lapp för ögat så att jag kunde se ut som John Silver i Skattkammarön.

Sen var det bara att ta bussen hem till en väntande lunch – sill och snaps.

Jag har en mycket lätt molande känsla i ögat nu några timmar efter linsbytet och en lätt känsla av lite grus i ögat. Det mest förvånande är att snön är helt vit när jag tittar med höger öga men lite lätt grådaskig när jag tittar med vänster. Dock ser jag fortfarande lite suddigt med höger.Det tar ett par dagar innan jag ska se klart och tydligt igen.