Det har varit rejäla bakslag den senaste tiden. För en dryg vecka sedan vräkte blötsnön ner i Höllviken bara några dagar innan den hypade malmösonen Zlatan och ”hans” PSG skulle spela en Champions Leaguematch på Stadion. De värsta snödrivorna hann knappt smälta förrän det blev spel mot ett mål och en förnedrande förlust för di Himmelsblå. Innan matchen var jag lite avundsjuk på Ola, Jens, Johanna och Ingrid som alla hade biljetter till matchen. Avundsjukan avtog en del när det stod klart att det skulle bli svinkallt och medan jag såg matchen på tv försvann den helt. MFF spelade uselt- eller så är möjligen PSG mycket bättre än vad jag föreställt mig.

Annars har dagarna varit fulla av lagom enahanda aktiviteter som jag kommit att älska allt mer. Kratta trädgården från höstlöven som nästan alla fallit av, promenera längs stranden och ”mossa på” andra igenkända flanörer, klippa kvistar till soptunnan efter blötsnön som bröt av en hel del grenar, städa, stryka lite tvätt och inte minst viktigt läsa skönlitteratur. Det är inget dåligt liv – särskilt om man betänker alternativen.

I natt drog stormen Gorm in över södra Sverige samtidigt som sista avsnittet av Bron gick i tv. Bron var avstängd även för tågtrafik ett par timmar. Så flyktingströmmen avtog plötsligt – vilket blev en nyhet i Sverige. Det är sorgligt. Och då avser jag Inte att kontinenten och Danmark saknade förbindelse med Sverige. I morse när jag skulle hämta cykeln uppe i byn – inte Köpenhamn – kunde jag inte cykla den vanliga vägen hem. Vägen var blockerad av en gammal björk som inte stått rycken när det blåst som värst i natt.

Utöver sedvanligt 13:e december- och julfirande på Nybogatan återstår en resa till Madrid – och det blir inte bara fotboll – förhoppningsvis bättre än häromdagen utan också en del museer och god mat. Vi har dock kvar minst ett i-landsbekymmer att lösa – var vi ska tillbringa några veckor i värmen i början av 2016. Det finns svårare problem för mänskligheten att lösa. Så vi får hålla fast i den gamla devisen ”Lokala lösningar på centrala problem”?