Veckan började med mitt numera årliga besök hos husläkaren. Eftersom han var nöjd med mina värden är jag också nöjd.

I tisdags var Ola i Livl och fick se MFF blir utspelade av Donetsk i CL. Jens var i Riga och mer frustrerad över det bristande intresset på stadens sportsbarer för Matchen. Vi andra var hänvisade till tvn. Alla var missnöjda.

I onsdags var jag på ett samtal på Sundsgymnasiet tillsammans med ”mitt” ensamkommande barn. Det var förvirrat; tio minuter tillsammans med hans lärare i engelska som han har en knapp halvtimme i veckan – och ingen daritolk. Barnets engelskarär sämre än hans svenska. Vi var missnöjda.

Torsdagen bjöd på olika missräkningar. Akki fick besked om en ”ny” blodpropp i lungan och fick ny blodförtunnande medicin och ett fult halsband. Kvar i Höllviken fick jag besök av sotaren, som visade sig vara en ”miss” – sotarinna eller en kanske det bör heta sotarmästarinna? Ett nytt steg för jämställdhet? Slutligen kunde Akki hämta sin nydesignade ”Ewaring” som utan misstag slutförts till stor belåtenhet.

I fredags – efter genomtänkt planering – påbörjades förberedelserna för och tillagningen av de två gässen. Nybogatan med ”anhöriga” anlände och drog sitt strå till stacken med tillagningen av äpplekakan. Sent på kvällen hämtade Fredrik och Oda sumpaborna på Malmö C. De missade inte varandra.

I lördags var det en dag som ingen gärna missar. Det var dags för den årliga gåsmiddagen; provningen av Systembolagets nydesignade glögg (i år Earl Grey – ingne höjdare), svartsoppa till Jens och mig, pumpasoppa till de misstänksamma, två gäss med sedvanliga tillbehör och hyggliga viner och till dessert sedvanlig god, näringsrik och mättande. Fredde och Oda höll på att missa nästa kalas på grund av försenade bussar. Men det blev inget mässfall.

I morse var det gemensam brunch med nybakade bullar innan det allmänna uppbrottet. Det för gåsmiddagen viktiga gråregniga vädret var bortblåst och det var strålande sol. Dessutom vann MFF årets förmodligen sista seger för året mot div. 3-laget Götene. Nu återstår bara PSG hemma och Real Madrid borta. Det kommer vi inte att missa.