I en vecka har vi nu övergått till normaltid – eller indiantid. Indianreservaten i USA litar mer på solens gång än de europeiska invandrarnas nya påfund. Det är således något ljusare på morgonen vid 7-tiden men snart är det åter mörkt när jag vaknar. Det mörknar också fort på eftermiddagen. Det betyder mer hektiskt utearbete i trädgården under de ljusa timmarna. Det gäller att härda ut.

Idag har det blivit såväl gräsklippning, vedsågning och rejäl sågning av MFF som förlorade hemma mot Norrköping som därmed mycket välförtjänt vann allsvenskan. Men det går inte att vinna matcher med två spelare utvisade – Rosenberg hann bara ”spela” fyra minuter! Nu gäller det för di Blåe att ta nya tag mot Donetsk i CL och att inte göra bort sig mot Götene i Svenska cupen nästa söndag.

Idag när jag klippte gräsmattan noterade jag dels att ett par maskrosor försöker sticka upp, dels att smultronplantorna blommar. Dessutom skördar vi fortfarande egna goda tomater. Eftersom årets äppelskörden blev riklig blir det flera olika godisefterrätter och äpple till mellanmål. Några ljuspunkter finns trots allt.

Att det mörknar innebär också att årets högtid närmar sig – Mårten står för dörren. På lördag samlas klanen Eklundh i Höllviken. Då kommer mörkret att lysas upp förhoppningsvis inte bara av den äntligen installerade trädgårdsbelysning. Den exakta placeringen av ljuspunkterna är ännu inte fastställd – men det verkar lovande så här långt.