Phoenix 2015-10-01

Så har vi nått slutet på våra äventyr bland indianer, märkliga bergsformationer, storartade landskap och mycket nära och goda vänner Kent och Anki. Igår såg Kent och jag matchen MFF-Real Madrid. Det blev inte oväntat förlust – dock ganska hedersamt.

Innan vi lämnade Sedona i morse blev det ett besök på en glasutställning och liten studiohytta. Där fick vi se två amatörer under ledning av en glasblåsare nästan själv tillverka en egen inte oäven glasskål på fot. Det var fascinerande. Vi besökte även en liten flod i närheten där man skulle få kraft från universum! Vi fick en kraftig hunger och tog en lätt lunch innan vi körde vidare till Phoenix.

Vi lämnade definitivt höjderna och körde ner på låglandet. Temperaturen steg till 43 grader Celsius! Den vind som blåste när vi steg ur den svala bilen var som att mötas av en varm fönvind. Dessbättre är ökenvinden mycket torr så det var helt uthärdligt.

Innan vi uppsökte vårt hotell ville Akki köpa några små silverplattor som minne. Efter en del om och men hittade vi en sorts kombinerad mynt-, antik- och silverhandel. Akki fick köpte ett par kuliga one ounce silverplattor. När handlaren hörde att vi var från Sverige hivade han fram gångbara svenska en-, fem- och tiokronor till ett värde av 70 kronor. Vi fick köpa dem för $4 ca 35 spänn. En så bra affär har vi sällan gjort. Synd att han inte hade fler.

I kväll blir det tidigt i säng ikväll eftersom vi ska stiga upp klockan kvart i sex för att hinna med flyget till Columbus, Ohio.