2015-09-26 Tropic Utah

Efter tre övernattningar i vår stuga i Lasal var det dags att dra ut på vägarna igen. Mycket bra vägar hela vägen. Vi kör i timmar genom ett platt landskap när vi lämnat bergen. Vi kör i en liten del av landet och lägger många mil bakom oss. Det här landet är stort. På vår väg mot Tropic som var vår nästa övernattningblev det ett besök på Capitol Reef’s National Park där vi körde högt uppe på en mycket smal platå med vidunderlig utsikt ner i djupa canyons. Det är omväxlande scenerier.

På kvällen checkade vi in på en liten fin lodge med utsikt mot ett rött berg som blev rödare och rödare desto mer kvällssolen sänkte sig.

När skymningen sänkt sig över Mormornland var det dags att leta upp en restaurang. Det fanns inte många att välja på. Eftersom det var dags för fredagsmys valde vi den med spriträttigheter. Ett typiskt amerikanskt ställe inte särskilt sofistikerat. Det blev hamburgare av olika storlekar och tillbehör. Till det valde vi traktens lokala öl. Att det fyndiga namnet med en vacker allitration – Polygami Porter – dessutom knöt sällsynt väl an till traktens traditionella samlevnadsformer gjorde inte saken sämre. Följdriktigt var reklamens budskap också tydligt ”Why have just one?”