2015-09-26 Bryce

Tyvärr fanns det inte plats för ytterligare en övernattning på vår lodge. Efter en stadig frukost på hembakade pannkakor packade vi åter bilen för att göra ett besök på en närbelägen konst- och hantverksmarknad i Escalante. Utbudet var av varierande kvalitet – men Kent o Anki hittade en stilren skulptur med anknytning till de redskap som indianerna använde för att mala majs till mjöl. Akki och jag köpte några udda presenter.

Dagens höjdpunkt – i dubbelbemärkelse – blev besöket på Bryce Canyon. Det är ständiga överraskningar i naturformationer. Det blev mycket ut och in ur bilen och en del promenerande i rejält motlut. Akki som fått en nerv i kläm – ischias – i ena höften kunde tyvärr inte hänga med upp till det högsta utsiktspunkten. Jag kan inte beskriva det med ord och en bild ger det också mycket dålig rättvisa.I morgon hoppas vi att Akki kan ta utmaningen att stiga upp för avfärd klockan 7 för att beskåda soluppgången.