Sommaren börjar sina och hösten närmar sig med stormsteg. Fast egentligen har det inte varit mycket till sommar. Temperaturen i vattnet har inte varit över 20 grader och därför har det bara blivit ett dopp i Östersjön. Ytterligare ett dopp blev det på Västkusten när vi kollade Johannas och Husies matcher i Gothicup och hälsade på Håkan och Kim i Budskär. Det var verkligen inte varmare i vattnet där. Nu är det bara att med tillförsikt invänta hösten med kräftor, surströmming, resor och i sinom tid gåsen.

En årligen återkommande vändpunkt vid den här tiden är att skolorna startar – och det ger lite hopp om att solen och värmen äntligen kan komma? Det är trist för de arbetande massorna men en tröst för allt mer trängda pensionärer. Egentligen borde jag hålla mig borta från allt vad introduktionsmöten och upprop heter men aktiviteterna tycks ha en outgrundlig dragningskraft på mig? Imorgon jag ska – återigen – på upprop tillsammans med ”mitt” ensamkommande flyktingbarn. Lär jag mig aldrig att hålla fingrarna borta från syltburkarna?

Det börjar också vända för MFF. De börjar få ordning på sitt spel. De till och med vinner matcher med 10 spelare på planen – mycket tack vare den ”tolfte” spelaren. Publiktrycket mot såväl Salzburg som Göteborg var elektriskt. Igår behövdes alla elva spelarna på plan mot Gefle för att vinna – eftersom publiken var ganska avslagen. Bortamatchen mot Celtic får vi följa hos Jan och Bibi i Huså, Jämtland.

När mörkret börjar lägra sig allt tidigare är det dags att leta upp de tappade sugar som försvann i våras när det började ljusna. En har vi faktiskt redan påbörjat. De senaste åren har vi pratat om att kontakta min kusin Claes för att undersöka om han har några verk till salu till oss för ett rimligt pris. Igår var vi i hemma hos honom. Det senaste året – efter en längre tids konvalescens – hade han varit mycket produktiv. Han hade en del tavlor som vi tycker mycket om. Han uppskattade vårt besök och det blev en hel del prat om vår gemensamma – och delvis suspekta – släkt. Vi kommer att träffas mer och vi kan förhoppningsvis även komma överens om ett pris för en tavla som vi vill köpa.