I måndags spelade MFF hemma mot Hammarby och vann till slut med 3-1 även om et satt hårt inne. I onsdags nåddes vi av det trista beskedet att Blackberry stänger ner sina avdelningar i Sverige. Det var inget roligt besked. I torsdags meddelade Fredrik glädjestrålande att han blivit godkänd på teoriprovet för körkort. Han och jag hade i måndags kämpat oss igenom ett par teoriprov på nätet – och blivit snöpligt underkända. Det där med axeltryck och boggietryck förstod vi aldrig poängen med?

I onsdags tackade jag ja till – mot bättre vetande – att än en gång åta mig uppdraget som god man. En av mina tidigare ”skyddslingars” lillebror har lyckats ta sig från Pakistan till Vellinge. Det gick inte att säga nej, när de önskat att få mig som god man för honom. Han blir myndig i slutet av september så det är ett begränsat men delikat uppdrag.

I torsdags klipptes gräsmattan f.f.g. för säsongen. Det var högt och en särskild vårhögtid ungefär som kaprifolen som står i knopp i Lundagård eller de första sädesärlorna på stranden i Höllviken.- även om det är trevligt tidigt i år.

”Döstädningen” har också fortsatt under veckan. Böcker, spel och puzzel sorteras i skilda högar för bevarande eller ”återvinning”. Meddelande skickas till barn om att semiantika brudkistor är på väg till tippen och att det gäller att snabbt bestämma sig. Teaterprogram från 1950-talet och framåt visar Teaterhögskolan bristande intresse för … Det blir mycket återvinning.

I året är det Lilla huset som ska bestås en uppfräschning. Bokhyllor har tömts och flyttats. Skänkar och byråer likaså. Trasmattor har piskats och luftats och Akki har fått väggarna fria och en pensel i handen. ”Här rivs för att få luft och ljus”. ”Hen kom som en aprilvind” för att nu erinra om Strindberg. Han var en god målare också. Akki älskar att måla och är färgsäker. Hon målar minst lika bra som MFF som bara fick oavgjort mot Falkenberg.

Blog Image