Den slitiga delen av vårbruket är i princip avslutat. Det är färdiggrävt runt vinbärsbuskarna, ogräset bortrensat och jorden krattad. Det var gott om feta maskar i jorden vilket bådar gott för skörden av svarta och röda vinbär i juli/augusti och till vinbärsgelén till Mårten. Malörten börjar skjuta sina första späda skott, vilket verkar lovande inför jungfrubesken till sillen och 1:a maj.

Hela gräsmattan är grovkrattad och väntar nu på gödning och regn. Komposten är fylld med löv, fjorårsgräs och inte minst mossa. Lårmusklerna värker efter grävande, armarna efter krattandet och träningsvärken

Minst två problem återstår
1. att komma till rätta med mossan i gräsmattan
2. att komma till rätta med tusenskönorna.
Mossan får väl som vanligt vattnas bort med järnsulfat men tusenskönorna får vi nog överväga att gräva bort och så nytt gräs. Mer träningsverk? Allt det work-out – men som grannen så uppmuntrande påpekade att i augusti är jag vältränad?

Efter slutmatchen med gräsmattan var fotbollssäsongen igång igen. Första I Höllviken där Johannas Husie bortaspelade mot hemmalaget Höllviken. Självklart hejade jag på Husie hela matchen. Höllviken fick ett turligt mål – stolpe in – efter en tilltrasslad situation i samband med en hörna. Inte mycket att göra åt. Efter halvlek hade Husie vinden i ryggen och mer av spelet och gjorde ett snyggt kvitteringsmål. Husie blev i slutminuterna rejält tillbakapressade men två utmärkta räddningar av målvakten Johanna slutade matchen 1-1. Grattis Husie till en väl genomförd match!

Sedan var det kvickt på cykeln hem, en snabb lunch och buss till Malmö och kvartsfinalen i CL-matchen Rosengård-Wolfsburg. Nästan 6000 på Gamla IP, hyggligt väder och mycket god stämning hjälpte tyvärr inte. Rosengård var ett nummer för litet för Wolfsburg som vann rättvist – även om Rosengård inte fick en straff de borde fått. Men bra jobbat av såväl Husie som Rosengård. Nu återstår bara UEFA att jämställa damfotboll med herr. UEFA skiljer sig bara på ett sätt från Saudiarbien – så vitt jag vet pryglar de ännu inte oppositionella!

Träningsvärken kommer att göra sig påmind i natt. Jag kommer att vakna varje gång jag vänder mig. Men påminn rättstavningsprogrammet om att det stavas TRÄNINGSVÄRK och att det inte stavas MIGRATIONSVÄRKET – även om det ibland finns goda skäl för det?