Chicago 2015-01-25/Höllviken 2015-01-26

Vi har nu tillbringat tre timmar på Chicago Int. Airport utan att få tillgång till wi-fi utan extra kostnad. Det tycks numera annars vara en självklarhet?

Nåväl – vi missade vårt flyg till Oslo/Köpehamn igår kväll. Trötta och utan fokus började vi leta flyglösningar på nätet – gratis på Orlando! Vi hittade med hjälp av Kent och Anki alternativ från Fort Lauerdale med Norweigan med avgång idag. Det innebar dock en bussresa på flera timmar till flygplatsen och lång väntan i Oslo. Själva hittade vi så småningom en SAS-förbindelse via Chicago direkt till Köpenhamn. Den var något dyrare men var framme några timmar tidigare. Efter en välbehövlig måltid, transport till ”vårt” motell bestämde vi oss för SAS-alternativet. Det var skönt att få det beslutat och vi kunde koppla av – men det tog ändå sin rundliga tid att komma till ro för att få välbehövlig sömn.

Nåväl – vi är friska och har inte tidigare under alla våra resor missat ett flyg. Någon gång ska vara den första – och ett lite spartanskt liv ett tag framöver mår säkert våra kroppar utmärkt av?

Dock skulle jag i all ödmjukhet vilja ett EU tar upp frågan om ett gemensamt system för tidsangivelser i förhandlingarna om ett frihandelsavtal med USA. En del missförstånd skulle på detta sätt undvikas. (Samtidigt borde i avtalet ingå att USA övergår till ”the metric system” – meter, kilo, liter, Celsius osv för att underlätta jämförelser?)

Ännu har det inte dragit in något snöoväder över Chicago. Så vi har gott hopp om att komma iväg om ett par timmar.

Det gjorde vi – och är nu hemma i Höllviken efter en liten odyssé till Nybogatan.