Orlando 2015-01-25

Gårdagen började i och för sig bra med en frukost i lugn och ro och en avfärd med uppklarnande väder från St George Island till Tallahassee där vi skulle ta bussen 11.30. Eftersom det praktiskt taget inte var någon trafik kom vi fram i mycket god tid. Löste ut våra biljetter och tog farväl av Kent med en förhoppning om att vi ska mötas snart igen – i mitten av september!

Eftersom det låg en kylig vind över busstationen gick vi tillbaks in i vänthallen. Kvinnan som tryckt ut biljetterna åt oss undrade om vi skulle vänta där hela dagen!? Nä – bara tills bussen skulle gå om tre kvart. ”Men ni har biljetter till 11.30 pm!” Då gick det upp för oss att jag tänkt och bokat fel!

Panik. Inga tidigare Greyhoundbussar skulle hinna fram i tid. Vi fick lov att ringa Kent för att få lite stöd. Han hade inte hunnit mer än runt kvarteret och kom parat med moraliskt och språkligt stöd. Nåväl, efter en del sökningar på nätet hittade vi en bussbolag som hade en buss som skulle vara framme 20 minuter innan incheckningen stängde. Vi bokade och betalade på nätet men fick inte den förväntade e-biljetten. Ny panik. Kent fick sitta i en lång telefonkö där det blev bekräftat att vi var med på passagerarlistan. En lång väntan i en hotellobby vidtog.

När vi sedan skulle kliva på bussen var vi inte med på passagerlistan? Busschauffören hade fått fel lista! Lite efter utsatt tid – när chauffören fått rätt lista som vi var med på- kom vi iväg.

Bussen körde på bra, trafiken var måttlig och det verkade ett tag som det skulle fungera. Men en nyligen flyttad hållplats på halva vägen spräckte alla tidtabellsschema för bussen. Chaufförerna hade framfört detta till bolaget – men utan resultat. Chauffören lovade dock att en taxi skulle vänta på oss för att i ilfart ta oss till flygplatsen. Vi blev mer än tjugo minuter försenade vid ankomsten och ingen taxi. Det tog ett bra tag innan vi äntligen fick tag på en. Sedan försökte taxikillen på sig en ”rip-off” när han ville ha $60 för den korta färden. Han fick knappt hälften och även det var stöld!

Naturligtvis var in-checkning stängd när vi kom fram.

Vi har trivts så bra i Florida att Freud säkert skulle kunna tänka sig påstå att vi förträngt att vi ska hem till kylan?

(fort följer från Chicago!)