St George Island 2015-01-20

Solen och värmen har kommit till Florida. Vi är nu långt ifrån ett igensnöat Gardemoen. Karin Boye hade inte alltid rätt – ibland är det målet som är mödan värd – inte resan. Nu har vi ett par dagar börjat söka oss in i skuggan när vi varit i solen för länge. Morgonpromenaderna längs stranden gör iklädda shorts och kortärmad skjorta vid 9-tiden. Pelikanerna glider långsamt och majestätiskt strax ovanför vattenytan och solen värmer lagom och låter oss gå raskt utan att bli svettiga. Det är ingen onödig trängsel på den milsvida stranden. Kent och jag möter bara några enstaka morgonvandrare som vi byter några ord med. Det är vilsamt. I går tog Akki en lång cykeltur för att beskåda en del av alla anslående ”sommarhus”. De flesta är obebodda så här vintertid.

I går blev det utsökta groupersfiléer till middag; tillagade på en bädd av citronskivor.

I förmiddags återvände hägern till ”vår damm” och Kent med sitt bautaobjektiv lyckades få en anständig bild som i sinom tid kommer att publiceras här. Efter lunchen med rökt mullet blev det en utflykt till Joseph Island där vi inte heller badade – trots otroligt vita sanddyner.

Kvällen avslutades med middag på ostronbaren – ett dussin för 10$. Vi trivs!