St George Island 2015-01-15

Florida benämner sig själv som ”Sun State” – hitintills har det varit mest snack och lite verkstad dvs. mest moln och lite sol. Traditionen med strandpromenader håller dock i sig tillsammans med Kent och en av hundarna som älskar att jaga boll i vattenbrynet. Vi tröstar oss dock mer än väl med ostron och fisksoppa. Stor glädje utbröt också i måndags, när vi framför tvn följde upplösningen av Collage Final i (am.) football Rätt lag vann – dvs. Buckeyes från Columbus,Ohio. Det var inte svårt att dela Kents och Ankis glädje som var lika stor som vår när MFF vinner allsvenskan. Det firades med en utmärkt Bowmore. Det enda destilleri vi missade på Islay.

Idag var tanken att jag skulle cykla till frisören. Mitt hår har inte fått någon klippning sedan Portugal så det var hög tid. Jag bestämde vilken cykel jag ville cykla på och kontrollerade att däcken var pumpade. Sedan började det regna! Dessbättre behövde det göras några smärre inköp till hushållet i samhället där frisören fanns. Jag slapp cykla i regnet och fick åka bil för att passa tiden. Första gången på mycket, mycket länge jag beställt tid hos barberaren. Barberaren visade sig vara en kvinna dvs. en frisörska. De senaste åren när jag blivit klippt i utlandet har jag inte kunnat kommunicera med barberaren. Det kunde jag nu. Och hon var tidvis mer intresserad av att prata än att klippa. Kvinnliga frisörer har dessutom en tendens att mest dutta lite runt håret. Efter två uppmaningar att inte vara rädd fick jag låta mig nöja. Florida är inget lågprisland vad gäller klippning och det är längesedan jag betalt så mycket – 20$. Som tur är kompenseras det mer än väl av priset på ostron.