Olhão 9 dec

Igår söndag var det dags för en rejäl lunch som inleddes med ett dussin ostron. De var utmärkta. Till huvudrätt blev det den portugisiska nationalrätten caldeirada. Vi valde som huvudingrediens bläckfisk men det kom också massor av snäckor, stora och mindre stora räckor och en del annat. Mycket gott och mycket riklig. Vi kunde långt ifrån äta upp allt. Solen skien från en molnfri himmel och värmde gott.

Häromdagen när jag tog min förmiddagspromenad klipptes gräset för andra gången under vår vistelse här längs strandpromenaden. Det luktade sommar. Idag har jag blivit klippt för andra gången här. Det kommer tyvärr inte att lukta sommar om det nyklippta håret när vi kommer hem?

Idag har nedpackningen börjat och invägningen av bagaget inför hemresan. Det blev onödigt mycket packat på utresan – så det blir hårda prioriteringar för att undvika onödig övervikt. Det ska skötas samtidigt som MFF spelar sista matchen i CL. Det kommer förhoppningsvis att bli spännande – både matchen och övervikten.