Olhão 6 dec

I dag blev det inte fisk? Vi fick nöja oss med en utmärkt oxfilé! Den gick utmärkt ner tillsammans med gott rött portugisiskt vin Caberca de Torjo, Reserva. Till dessert – som så några gånger tidigare smakrika hösthallon och en Twany Port. Vi mår utmärkt, solen skiner och himmeln är ljusblå. Det börjar dock bli svalt – nästan kyligt på kvällarna. När jag ska röka cigarillen efter maten på kvällen har jag de senaste två dagarna behövt ta på mig en kavaj.(I solstolen är det fortfarande shorts och kortärmat.) Jag vet de som har de värre.

Försiktigt börjar sig julen göra sig påmind. Några förskrämda tomtar, några plastgranar i butiken där vi handlar mejerivaror och – vårt dagliga vin. Sydsvenskan – som vi läser på nätet – får allt mindre redaktionell text och allt mer julannonser som gör att sidorna blir sega att ledda ner. Om det ändå berott på de enfaldigheter som svenska politiker i dagarna lyckas prestera. Det kan inte vara lätt att vara ”förstagångsväljare” eller gammal traditionell väljare för den delen i denna turbulenta politiska situation. Mer därom en bit in på det nya året när de svenska politikerna kanske har börjat sansa sig efter en välbehövlig julledighet?

Det börjar nu sjunga på sista versen här i Portugal. Några dagar sol och värme till och mer fisk innan det är dags att vända åter till dimman och mörkret och att börja kolla vädret på Panhandle i Florida.