Sitter nu glad och nöjd på tåget hem från Tjockholm. Jag är mycket nöjd med utfallet av veckoslutet. Det började i fredagskväll med Johannas födelsedagskalas på Nybogatan. ”Alla” var där. Som vanligt åt vi gott och hade extra trevligt efter MFF:s oväntade seger i CL. Ola, Jonas och jag var extra förväntansfulla inför stockholmsresan.

På lördagsmorgonen stod resväskan packad inför avresan till matchen som kunde avgöra om ”Di blåe” skulle lyckas att säkra SM-guldet tre matcher innan allsvenskan är slutspelad. Ola och Jonas mötte upp på Centralen. Ola gjorde ett förtjänstfullt arbete med att lösa de värsta horrörerna i Windows 8 som är installerad på min nya laptop -som jag anser är mycket nöjd med. Det var frustrerande men det förkortade restiden avsevärt.

I Stockholm hämtades vi på Centralen av Jens. Shasha stod vid grytorna på Humblegatan. Vi bjöds på en mycket väldoftande och god fisksoppa och en välsmakande paj till dessert. Därefter blev det kultur. För Shashas, Jens och min del ”Ansvaret är vårt! Tingsten”. En väl framförd monolog som visade komplexiteten i Tingstens personlighet – hans arrogans (även mot nära vänner), hans självupptagenhet, hans intellektuella briljans, hans tro på demokrati och yttrandefrihet, hans dödsångest, hans bundenhet till sin mor och hans beroende av och kärlek till sin hustru. En föreställning att minnas.

En promenad i ett höstvackert Sundbyberg innan gemensam frukost startade den spännande dagen. Ola och Jonas gav sig iväg för att lämna in sina väskor för förvaring på Centralen – för att de var ”olämpliga” att ha med på matchen. Våra biljetter höll också på att bli inlåsta. Dessbättre räddade Jonas dem (och oss) av ”misstag” i sista stund. Det hade varit lite förargligt att stå utanför Arenan utan biljetter.

När de kom tillbaka var det fortfarande en del till timmar att slå ihjäl. Först ett besök på stockholmstraktens bästa glassfabrik. Det var mycket gott. Därefter mer kultur med ett besök på en pedagogisk och välgjord utställning om Pompeji. Shasha och Jens bjöd sedan på en stärkande middag med kladdkaka till dessert innan vi mätta gav oss iväg till den kulturella höjdpunkten; den förväntade guldmatchen AIK-MFF. På väg in till Arenan med det eufemistiska tillnamnet ”Friends” möttes jag av en stor kram av Regeringens ”expert” på extremvåld i samband med idrott – Agneta Blom. Det var en välkommen överraskning.

Matchen var inte särskilt välspelad men spännande sedan AIK kvitterat MFF:s tvåmålsledning. Till slut kunde mer än två tusen Himmelsblå jublande andas ut. Sedan blev det av säkerhetsskäl till att vänta i tre kvart innan vi kunde komma ut. Vi skildes då från Ola och Jonas som tog nattåget hem. Jens och Shasha bjöd på champagne och gåslever vid hemkomsten till Sumpan.

En utomordentlig avslutning på en skickelsediger helg som sent ska glömmas.

Nu lämnar jag ett Stockholm där höstlöven faller tungt och närmar mig Malmö där det lär råda Brittsommar.