Medan Akki är i Umeå och lever ”lumparliv” tillsammans med sina vävtanter i ett tydligen för litet hotellrum – de är på vävmässa – har jag ägnat mig åt work-out. Efter morgonpromenaden längs stranden i Höllviken var det upp på taket på carporten för att klippa murgrönan så att det inte växer in under plåten på taket. Efter en timme på knä som medförde lätt värk i ryggen var det dags att följa de senaste utvecklingarna i de inte helt enkla regeringsförhandlingarna. Talmannens lätt politiserade handläggning ger mig – och “Nisses småpågar” (pensionerade statsvetare) – huvudvärk. Men kaffe hjälper mot det mesta.

Akkis bil har inte blivit städad och tvättad på länge. Det var bara att ta fram dammtrasa och dammsugare och påbörja den invändiga storstädningen. Sedan var det dags för den yttre ansiktslyftningen; avspolning av den värsta yttre skiten för att därefter ta itu med avtvättning och rengöring. Det gick också enligt plan. Men när löddret skulle spolas av tröt vattnet i slangen. Backventilen i hydroforen slutade att fungera! Sådant ger en huvudvärk och verksamhetslusten avtar dramatiskt. Nåväl arbetet blev slutfört med hjälp av kranvatten. Ännu hade inte daggen från morgonen gått ur gräset så jag gick och la med för att njuta en liten välförtjänt tupplur.

Visserligen var gräsmattan inte helt torr vid uppvaknandet men det hindrade mig inte från att klippa gräset som hunnit bli högt och tjockt. Sedan var det bara att räfsa upp klippet och lägga det i komposten. Jag tyckte sedan att jag gjort mig förtjänt av vila och mat. Det visade sig att det paket jag tagit ur frysen i tron att det var lätt frostskadade fläskkotletter visade sig vara laxslag. Men väl kryddade och med en rejäl tomatsallad kände jag mig ändå nöjd med dagen – men med trötta armar och ben.

Det blir träningsvärk imorgon – efter dagens varksamhet.