I söndagskväll -lite onödigt tidigt – har höstmörkret börjat lägra sig över Sverige. Visserligen är det 87% som röstat mot Sverigedemokraterna – men alldeles för många visar rädsla för det främmande, det okända. Det är möjligen begripligt att arbetslösa, vårdbehövande och pensionärer med mycket små pensioner är oroliga för kostnaderna för den s.k. “asylinvandringen” och att det ska minska utrymmet för nödvändiga ekonomiska förstärkningar för dem. Övriga partier – med Reinfeldt och moderaterna i spetsen – misslyckades grovt med att klargöra att ökad invandring är en klok och nödvändig långsiktig investering.

Men än är det inte höstdagjämning. Surströmmingen är avnjuten, Doktor Zhivago sedd på ”Stadsteatern”, två nya kylskåp är på plats, skorstenen är sotad, färjebiljetter till Gotland införskaffade (avfärd efter Six Drummers på lördag), liksom biljetter till Stockholm och AIK-MFF och Tingstenpjäs. Att få kylskåpet i Lilla huset på plats krävdes dock hjälp av civilingenjör och inte bara hjärnkraft utan även fysisk. Energiåtgången framöver kommer dock att minska. Alldeles på egen hand har jag lyckats installera ett Officepaket på den här nya laptoppen. Jag hade en licens kvar från 2010!

I kväll är Akki på mingel för en kollega som går i pension och imorgon tar hon flyget till Umeå och en vävmässa Då ska jag göra ett nytt försök att ansöka om visum till USA och Florida i januari. Men lyckades jag med Office ska jag förhoppningsvis lyckas knäcka den amerikanska pass- och visumkontrollens formulär?

Innan dess är det dock dags för en nästan historisk avspark för MFF i Turin mot Juventus. Alla resultat mer än två mål i baken är en sensation.