Så är det bara en vecka kvar tills vi kan börja återta förlorad terräng. Hanterkaren har jobbat från om inte bittitada så åtminstone till sent. På morgnarna har han vid flera tillfällen suttit i bilköer. Det är gubevars Horseshow i Falsterbo och av till går bron över Falsterbokanalen upp för att släppa igenom fritidsbåtar, vilket orsakar köer upp till Vellingeavfarten! Ett stor hinder för arbetslinjen i en kommun där ”friheten är större”! Tydligen inte för de arbetande massorna?

Nåväl – badrummet har nu fått kakel på väggarna och klinker på golvet – allt mycket välgjort. Nu återstår dusch, duschväggar, handfat, toa, bastuaggregat och strömbrytare. Det har lite oväntat varit trassel med Gustavsbergs leveranser till Hornbach så det får bli en kompormiss med kranen til handfatet.

Vi har också hunnit med de första förberedelserna inför Mårten; de svarta vinbären är plockade och kokta till gelé. Det kommande årets lördagsluncher har också fått sin förberedelse; johannesörten är skördad, knopparna plockade i en glasburk och försedda med (96%) sprit. Nu är det bara att ha tålamod. Om ett par månader kan extraktet överföras till 35-38% sprit för att bli en mycket god med något odryg måltidsdryck.

Efter kvällsdoppet – i det inte alltför kalla vattnet – står nu rabarberpajen i ugnen och sprider en härlig doft. Så det är slut för nu