Akki och jag har nu retirerat till ”Lilla huset”. En omfattande (och inte helt gratis) renovering av badrummet medför omgrupperingen, I år blir det således ingen uthyrning till hästälskare – inga inkomster, bara utgifter – men ett fräschare badrum.

Vi har dessbättre äntligen återhämtat oss efter Kents festligheter på en gammal klassisk malmökrog. Och visserligen är det ett mycket viktigt val om ett par månade och i Almedalen hårdnar kampen mellan de blåa och röda. Men de röda vinbären pockar på att bli plockade och bli till saft. Några hyggligt bra fotbollsmatcher i Brasilien ger också förströelse från förödelsen i badrummet.

Det dyker ständigt upp överraskningar i badrummet. Än har den nya bastudörren andra mått än den gamla och jag behöver jaga upp på loftet för att leta reda på 40 år gammal överbliven bastupanel, än behöver avloppet till handfatet flyttas, än behöver grejor hämtas på Hochnbach, Lindströms osv. Hitintills håller ramarna och vi håller humöret uppe och sover gott om natten.

Morgonpromenaderna blir däremot avgjort kortare.