Angung 2013-01-06

För ett par dagar sedan var vi ute på en vår tre bästa snorklingsupplevelser. Det blev en ”tidig” frukost klockan 7.30 mot normalt klockan 8 när köket öppnar och personalen masat sig ur sänghalmen. Sedan blev det bilfärd i två timmar till Taman National Park innan båten tog oss ut till Pulau Menjangan som också tillhör nationalparken. Det blev två entimmessnorklingar på skilda ställen och med skilda korallrev och skilda fisksorter. Korallerna var mycket varierade i färg och form. Det första stället på södra sidan av den lilla ön var det en brant stupande vägg. På den östra sidan var det mer långgrund. Upplevelsen blev dessutom ovanligt bra eftersom det fanns cykloper med slipade glas till både Akki och mig. Tyvärr hyrde vi ingen undervattenskamera – så det blir inga bilder. Däremot gick ett slags hjort (?) plötsligt och betade vid strandkanten när vi åt vår lunch. Det var strålande väder hela tiden.

Den drygt två timmar långa hemfärden hade knappt börjat förrän himlen öppnade sina portar på vid gavel och regnet vräkte ner. Väl hemkomna stod gräsmattan och gångplattorna till vårt rum under vatten – och sandalerna blev genomsura eftersom det inte var tid att ta av dem. Men det var en movanligt lyckad dag.

Idag är sista dagen här på Mumbul. Det har varit ett bra ställe i förhållande till sitt pris. Frustrationen över ett mycket bristfälligt fungerande internet har stundtasl varit betydande. Tillvänjningen och det periodvisa beroendet är intressant att notera. För snart femtio år sedan var vi fyra månader i USA och allt som utväxlades med Sverige var fyra brev i vardera riktningen! Det gick alldeles utmärkt. I morgon far vi vidare längs Balis östkust till Padangbai.