I går morse var det dags att stiga upp tidigt. Väckaren var satt på 5.30 ungefär när tupparna sätter i gång men innan fågelskrämmaren börjat med sitt gastande och sin piska över risfältet. Solen hade ännu inte gått upp och fullmånen blänkte i havet.

Vi tog oss ut i en traditionell fiskebåt tillsammans med ett par unga japaner och n erfaren fiskare. När solen strax gick upp och det började ljusna upptäckte vi att vi inte var de enda som ville kolla på delfiner. Det var en formlig regatta av fiskebåtar på väg ut. Vi spanade och spanade och det tog säkert en halvtimme innan vi siktade de första delfinryggarna. Efterhand såg vi alltfler i vattenbrynet men sikten skymdes snabbt av andra tillskyndande båtar. Tyvärr är delfiner svåra att fånga på bild så det är många bilder med vatten som kan raderas. Vår ”kapten” visade emellertid stort tålamod och stannade kvar långt efter att de flesta begett sig tillbaka. Då kunde vi äntligen i lugn och ro beskåda de mäktiga flockarna lojt bryta vattenytan – dock utan att göra några riktiga hopp.

Vi var trots allt mycket nöjda när vi kom i land och fick vår sena frukost.

Idag söndag tog vi ”bemo” – en mycket liten lokal buss – intill närmsta stad: Singaraja. Det var ett bra tag sedan Akki fått shoppa. Singaraja visade sig vara en osannolikt charmlös stad. Shoppingcentrat Hardy inspirerade inte ens de mest shoppingsugna till några extravaganser – inte ens till småinköp med undantag av schampo.