Jimbaran 20112-12-14

Det är inte bara solsken på Bali. Natten mellan den 12-13 december bröt alla helvetets blixt, dunder och hällregn ut. Det varade en halv timme och var ett mäktigt skådespel – om det inte hade varit för att det störde behövlig nattvila för att komma över jetlagen. På morgonen sken sol igen och det salta, varma baden och läsandet under parasollen på stranden.

Längs stranden ligger fiskrestaurangerna tätt. Bord och stolar ställs fram till vattenbrynet vid kvällningen för att man ska kunna njuta både sin grillade fisk och solnedgången samtidigt. Ibland når dock dyningarna bordsbenen och då gäller det att få upp fötterna i tid. Hitintills har det blivit grillad bläckfisk, grillade räckor och grillade snäckor.

I gårkväll satt vi under tak. Det var regn i antågande. Det var ingen liten skur. Det regnade kopiöst under en timme medan vi åt. Vi kunde sedan promenera hem till hotellet utan att få en droppe på oss. Regnade brakade sedan fram igen någon gång i natt – dock utan åska – och har fortsatt en del nu på morgonen. Vi ställde därför in den planerade promenaden till fiskmarknaden.

På eftermiddagarna bjuder hotellet på five o´clock tea. Vi byter ut teet mot kaffe och låter oss väl smaka.

smaka.