Det blev till att stiga upp lite tidigare än tänkt för att kolla vädret. Det hade blivit bättre dvs det hade slutat att blåsa och snöa. Det gick således att köra bilen till Malmö för uppställning till vinterförvaring. Akki släpptes av på Centralen med resväskorna och jag körde bilen till Virentofta. När jag satt på bussen till Centralen ringde jag enl. överenskommelse till Akki. Hon var då rejält upphetsad. Det var bombhot mot Citytunneln och tågen över Bron skulle dirigeras om från Citytunnel via Östervärn till Svågertorp. Men det var oklart när det skulle komma igång. Vi kom med över Svågertorp och kom i hygglig tid till in-checkningen.

Vid in-checkning blev det nya problem. Transportbandet som skulle ta bagaget till flyget strejkade. Efter att bagaget checkats in fick vi själva ta det till ett fungerande transportband – så noggrant var det inte med säkerhetskontrollen. Att planet sedan lyfte en timme försenat berodde på att det först behövde avisas. Iväg kom vi, mat fick vi och lite sömn. Vi landade i Doha en timme försenade – men det gjorde väntan där kortare. Det blev onödigt stressigt med tax-freehandlandet vilket senare skulle visa sig vara en välgärning. Efter en mellanlandning i Singapore, landade vi strax efter utsatt tid på Denpasar, Bali. Där nitiska – men inte alltför nitiska – tulltjänstmän plockade av oss en av två flaskor vin. (Det skulle egentligen tagit en till, eftersom vi hade ytterligare en flaska gin och whisky.)

Vi blev ordentligt upphämtade på flygplatsen och kom trötta, smutsiga och utmattade till hotellet klockan halv åtta på kvällen. Det var mörkt – men varmt och fuktigt. Hotellet är utmärkt – dock inget badkar mitt vardagsrummet, som Akki fått för sig efter att ha kollat någon bild på nätet. Dock ett rejält badkar mitt i ett vardagsrumsliknande badrum!

Efter en skön natts sömn och en god frukost blev vi körde direkt ner till stranden. Där har vi tillbringat dagen i det mycket varma och salta vattnet eller läsande och sovande under en parasoll.

Här kommer vi att trivas!