Tack för alla gratulationer.

Och inte minst MFFs seger igår. Den satt onödigt hårt inne. Första halvlek var ett rejält sömnpiller och efter en 10 minuter i andra halvlek började klacken skandera “VAKNA! VAKNA!”. Det tog dock till slutminuterna innan MFF till slut lyckades få in bollen. På övertid kom sedan 2-0 målet. Tyvärr lämnade spelet en hel del övrigt att önska. Det blir tufft att vinna allsvenskan i år.

Just nu sitter jag med ett glas whisky. Tillsammans försöker vi förstå vart tiden tagit vägen … även om man lika gärna kan undra var tiden kommer ifrån?

Om en knapp månad är det 50 år – ett halvt sekel – sedan Akki och jag träffades på Skolungdomens i Stockholm. Kent och Ingrid är delansvariga. Det är vi tacksamma för även om det inte gick alldeles lysande på söndagens finaler. Men kul var – och är – det. Hur som helst var Akki och jag osäkra på vilken datum det var. Vi pratade lite löst om det när Jens och Shasha var på besök i samband med Fredriks konfirmation. Jens gav oss då namnet på en riktig kalenderbitare inom fri-idrott. Han älskar att lysa med och dela med sig av sina kunskaper. Sagt och gjort. Jag drog iväg en epost på fredagskvällen till honom med en enkel fråga om var man kunde hitta uppgifter om vilken helg 1962 det hade varit Skolungdomens. Lördag förmiddag hade jag följande svar

“Skolungdomens 1962 gick på Stockholms Stadion den 29-30 september. Skulle förmoda om ni söker efter resultat att det fanns utförliga sådana i Idrottsbladet.
Vänligen
alj”

Det kallar jag nörd. Jag hade för mig att det var en vecka tidigare. Nåväl – nu kan Akki och jag fira 50-årsdag. Det börjar med att jag bjuder henne på musicalen Evita som har premiär några dagar innan. (Själv är jag något mindre intresserad än Akki – men vad gör man inte). Sedan har Akki bestämt ett hemligt resmål sista veckan i september. Jag vet dock att jag ska packa badbyxor och Euro. Gemensamt har vi bestämt att julen ska firas på Bali. Avresa den 10 december och återkomst den 20 januari. Vi vet ännu inte exakt vilka ställen på Bali vi vill bo på – men de ska lösa sig de närmsta dagarna hoppas vi.

I vanlig ordning så här dags på året är kräftorna och surströmmingen avätna och till allt detta lämpliga drycker intagna i olämpliga kvantiter. En avgjord fördel med surströmmingskalaset är att alla deltagarna är pensionärer. Det innebär att festandet kan påbörjas på eftermiddagen, festen avslutas i rimlig tid och att dagen efter inte varar lika länge.

Jag har länge gruvat mig för att fylla 69. Inte så mycket för att det innebär att det bara är ett år kvar tills jag fyller 70 utan mer för att jag som gammal dyslektiker alltid haft stora problem med att skilja på 6 och 9 – siffrorna alltså. Jag måste fortfarande alltid läsa noga och tänka efter om det är en sexa eller nia. Och multiplikationstabellen går som ett rinnande vatten utom vad avser 6*3 och 9*3. Det har jag lärt mig att leva med – men när jag ska skriva att jag är 69 år gammal kan det lätt bli 96 och det kanske inte omgivningen märker???!!! Fast ibland känner man ju sig som 96 när jag har varit och lyft bort cementplattorna från altanen. Altanen ska isoleras och glasas in och bli “vinterträdgård”.