I morse när jag hämtade tidningen var det rimfrost på gräsmattan. Det är ingen bra början på dagen. Tidningsläsningen tog därför lång tid så Akki hann ringa samtidigt som solen gick upp och så småningom blev det en skön promenad längs ett spegelblankt Östersjön och ännu inte alltför många hundar. Värmen i växthuset har blivit påslagen och det hade fungerat bra i natt.

Sedan var det att fortsätta trädgårdsarbetet med att klippa nedrivna klängväxter i soptunnan. Det är ett ganska stillastående arbete så jag blev snart kall och fick gå in och fortsätta jobbet med att skanna bilder. Vid lunchtid hade jag själv fått upp värmen och solen hade värmt gräsmattan så att det gick att genomföra säsongens förhoppningsvis sista gräsklippning. Då var jag så pass uppvärmd att det gick utmärkt att genomföra de gymnastiska rörelser som krävs när pumpen ska tas ur brunnen. Så nu är det också gjort. Jag passade samtidigt på att ta bort en handfull mördarsniglar som hade bespetsat sig på att övervintra i brunnen. Jag tyckte då att jag hade gjort mig förtjänt av en sillunch och ett par snapsar. Jag tog en kort men stärkande lur.

Skannandet av bilder har sedan fortsatt. Det är ett bra sätt ett uppleva gamla minnen och resor – Brasilien, Rio, Fernando de Noronja, Amazonas, Brazilia, Vitemölle, Brantevik, Goa, Kenya för att nu nämna några. De flesta har jag kunnat datera med rimlig säkerhet, några få behöver jag hjälp med framöver. Jag är förmodligen igenom de flesta dia och färgnegativen nu. Återstår många svartvita och många timmars redigering och slutsortering i mappar. Ansträngande men en nyttig övning för minnet.

Limhamnsjesus?