Så är den halvårsvisa tandstensrensningen överstånden. Tandläkaren tyckte att jag skött mina tänder hyggligt och var nöjd. Än mer nöjd var han förhoppningsvis med betalningen och vår sociala samvaro. Några rester av gåsmiddagen syntes uppenbarligen inte i munhålan – lika lite som det syns några rester i Höllviken. En annan mycket trevlig – men avgjort snyggare tandläkare – lät sig däremot väl smaka och åt som vilken eklundhare som helst. Shascha är en mycket välkommen gäst åter.

Turbulensen i de sydeuropeiska och nordamerikanska ekonomierna, MFF:s mycket måttliga framgångar och Juholts alla debacle har inte fullt ut kompenserats av de senaste veckornas strålande höstväder. Det blir till att ge sig iväg till so, värme, kultur och kulturkrockar i Israel och Jordanien. Först flyger Akki och en vecka senare följer jag efter när jag klippt gräsmattan för sista gången för den här säsongen, krattat löven och annat smått och gott. (Höstgrävningen är avklarad liksom kräftorna och ett rejält surströmmingskalas. Det som återstår att planera är resan i början av 2012 – men det ska vi säkert också försöka hinna med innan jul.